Mineralni građevinski lepak za armiranje mrezica i lepljenje stiropora i stirodura i za armiranje staklene mrežice.

Koristi se kod termo-demit fasadnih sistema.

OSOBINE

Lepak Stiromix "Light" je standardni lepak namenjen za lepljenje kao i za armirane fasadnih mrezica izuzetno fine strukture i masnoće tako da je veoma lagan za obradu.

Stiromix "Light" lepak je vodootporan i vodonepropustljiv sa dobrim pijanjanjem na različite podloge. Nema klizanja elemenata, lako se priprema i ugrađuje.

NANOŠENJE

Suva masa lepka se meša sa vodom u odnosu 3:1, pomoću miksera do potpune homogenizacije. Prema potrebi izvršiti korekciju gustine, pažljivim dodavanjem vode uz istovremeno mešanje.

Pripremljenu masu nanositi na stiropor trakasto, duž ivica i poprečno u obliku "merdevina" ili po uglovima i sredini stiropora u obliku "pogača" (ćufti). Tako pripremljena ploča se postavlja na zid i pritiskom ruke se vrši nivelacija tj korigovanje zidova do potrebne debljine.

Ovakvim načinom postavljanja termoizolacije dobija se vid vazdušne komore koji je bitan kao i sama izolacija. Sledi tiplovanje stiropora i armiranje staklenom mrežicom preko koje se postavlja drugi sloj lepka. Tako pripremljena podloga je spremna za postavljanje željene fasade.

PAKOVANJE / POTROŠNJA / SKLADIŠTENJE

  • Natron štampane vreće od 25kg - Euro paleta 1200kg
  • Potrošnja u zavisnosti od podloge od 7-10 kg/m2
  • Čuvati u suvoj prostoriji u originalnoj ambalaži do 12 meseci.

Almix proizvodni program

A gde se mi nalazimo?

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.